Linkovi

Film tjedna: 'Ti, ja i Dupree'


Staromodni ljubavni trokut dobiva svježu, humorističku obradu u novoj holivudskoj komediji s Owenom Wilsonom, Mattom Dillonom i Kate Hudson. Alan Silverman za nas je pogledao film "Ti, ja i Dupree".

Randall Dupree uživa u životu. Ustvari, kako sam priznaje, sreća mu je prvenstveni cilj u životu i pitanja poput neimanja posla ili stana uopće ne doživljava kao prepreku ostvarivanja tog cilja. Ovaj je tridesetogodišnjak presretan što može biti vjenčani kum svom najboljem prijatelju iz djetinjstva, Carlu. No, to prijateljstvo neće biti jedini odnos koji će se naći na teškom iskušenju kada, netom nakon medenog mjeseca, Carl svojoj novopečenoj supruzi Molly kaže da će udomiti neočekivanog gosta.

Owen Wilson uključuje sav svoj dječački šarm u ulozi Dupreea, gosta koji nema osjećaj kada treba otići. "Na izvjestan način, ja sam malo sličan Dupreeu: i ja pokušavam izbjeći da postanem blaziran ili ciničan; mnogo više sam entuzijastičan. Dupree ide daleko dalje, ali mislim da se razumijemo" - kaže Owen Wilson.

On dodaje da zaplet odražava iskustva koja je i sam imao sa svojom braćom Lukeom i Andrewom. Vjeruje da će isto to osjetiti i mnogi - ako ne i većina - mlađih gledatelja koji su se tek nedavno osamostalili. Matt Dillon glumi netom oženjenog Carla, čije prijateljstvo prema Dupreeu se nađe na kušnji. "Premda mu je Dupree stari prijatelj, iz djetinjstva, čim on uđe u kuću mladog para, Carlu sve pođe naopako. Dupree to ne čini namjerno, jednostavno stvari takve ispadnu … i Carl puno puta treba ići iza svog prijatelja i ispravljati krive stvari. I sam sam imao takva prijateljstva. Mislim da čitav niz stvari u ovom filmu odražava i iskustva iz mog vlastitog života" - kaže Matt Dillon.

Kate Hudson glumi Molly i kaže da je 'fenomen Dupree' iskušala i sama u privatnom životu s neočekivanim i produženim posjetima – između ostalih – rockerskih kolega njezinog supruga Chrisa Robinsona, vodećeg soliste sastava "Black Crowes". "Ustvari, na izvjestan način uživam u tome. Volim kad mi je u kući živo, volim i neobične ljude … moja vlastita najbolja prijateljica mi je više od godinu dana bila Dupree" - kaže Kate Hudson.

No, ona je uvjerena da se, u obliku u kojemu Dupree određuje film, više radi o čisto 'muškoj' stvari; da se više radi o odrastanju muškaraca, o prijelazu iz dječaštva – koje može trajati i do tridesetih godina – u oženjen život, s odgovornostima i obvezama.

U filmu "Ti, ja i Dupree" pojavljuje se i Michael Douglas, kao otac mladenke – i šef mladoženje. Tu je i kraće pojavljivanje Dupreeove inspiracije, biciklističkog prvaka Lancea Armstronga. Film su režirala braća Joe i Anthony Russo.

XS
SM
MD
LG