Linkovi

Novi rekord u američkim kinima: u prvom vikendu prikazivanja 'Gusari 2' zaradili 132 milijuna dolara


Film "Gusari Kariba: Mrtvačeva škrinja" postavio je novi rekord gledanosti u prvom vikendu prikazivanja … ustvari već u prvom danu prikazivanja u američkim kinima. U petak taj je film inkasirao 55 i pol milijuna dolara, više od rekorda prvog dana od 50 milijuna dolara, koji je do sada držao "Star Wars, treća epizoda: Osveta Sitha". U tri dana, gusari su zaradili 132 milijuna dolara, daleko više od dosadašnjeg najprihodovnijeg u prvom vikendu prikazivanja, Spidermana iz 2002, koji je tada zaradio 115 milijuna dolara.

Film je stigao u kina na valu popularnosti gusarskih tema, potaknutom nadahnutom interpretacijom lika kapetana Jacka Sparrowa od strane Johnnyja Deppa u prvom nastavku karipskih gusara. Tada su se direktori kompanije Disney sledili pred Deppovom odlukom da kapetana Jacka prikaže kao kombinaciju pustopašnosti, neodoljivosti, ali i povremene feminiziranosti.

Za ovaj, kao i slijedeći nastavak – 'Na kraju svijeta', koji će se u kinima pojaviti u svibnju slijedeće godine – isti su čelnici Disneya nutkali Johnnyja Deppa da bude još slobodniji u svojem viđenju kapetana Jacka.

A, kad smo već kod Disneya … avanturistička vožnja u Disneylandu, koja je bila inspiracija za prvi film iz serije Karipski gusari, danas ujutro je dočekana s pravom gomilom mušterija: oko 4500 ljudi je čekalo u redu 3 i pol sata da bi vidjelo novu animatroničku verziju Deppovog kapetana Jacka i gusara Barbosse, u interpretaciji Geoffreya Rusha.

XS
SM
MD
LG