Linkovi

Sjeveroistoku SAD-a prijete nove poplave


U Sjedinjenim Državama, meteorolozi prognoziraju da su moguće daljnje poplave u sjeveroistočnom dijelu zemlje koji već danima pogađaju olujna nevremena. Glavni grad Washington i danas je pod izvanrednim stanjem, a neke su vladine zgrade i dalje zatvorene zbog poplavnih šteta.

Pokraj Washingtona, više od dvije tisuće stanovnika jednog od predgrađa evakuirano je tijekom noći zbog opasnosti od pucanja obližnje brane. U naletu nabujale vode, poginule su tri osobe, a za dvojicom tinejđera se traga. Od petka, na Washington je palo više od 30 centimetara kiše.

Istodobno, u nekoliko zapadnih saveznih država, vatrogasci se bore s desecima divljih požara, izazvanih visokim temeraturama i munjama. Samo danas je prijavljeno deset novih požarišta u šest država. Jučer se oko tisuću turista našlo zatečeno u nacionalnom parku Grand Canyon kada je požar blokirao prilaznu cestu. Stručnjaci kažu da je ovogodišnja sezona ljetnih požara počela mnogo burnije nego ranijih godina. Od početka godine, izgorjelo je skoro milijun i 300 tisuća hektara tla.

XS
SM
MD
LG