Linkovi

Barak Obama - rastuća zvijezda Demokratske stranke


Washington Post piše da je demokratski senator iz Illinoisa, Barack Obama sve popularniji te da čelnici Demokratske strane to sve više uzimaju u obzir. Neki idu i dotle da Obamu dovode u vezu s nominacijom za predsjednika na sljedećim izborima 2008. godine. Demokrati primjećuju da se Obama iskazao u prikupljanju donacija za stranačke kolege na ovogodišnjim izborima te ga pozivaju da razmotri mogućnost kandidature za predsjedničke izbore 2008. godine.

Obama je postao američki senator prije svega dvije godine tijekom kojih se iskazao kao vrstan političar, ocjenjuje Washington Post i neke njegove kolege. Sam Obama odbacuje takve razgovore premda ne isključuje mogućnost kandidature.

New York Times piše da je najmanje 90 dužnosnika američkog ministarstva domovinske sigurnosti nakon odlaska s dužnosti u vladi počelo raditi za privatne kompanije koje prodaju sigurnosne proizvode. Među njima su bivši ministar Tom Ridge, bivši zamjenik ministra admiral James Loy, te bivši pomoćnik ministra Asa Hutchinson.

Više od dvije trećine najviših dužnosnika ministarstva napustilo je ministarstvo u prvim godinama njegovog postojanja, a takav trend brine neke druge bivše dužnosnike, navodi New York Times.

XS
SM
MD
LG