Linkovi

Američki mediji: Hrvatska može daleko dogurati u Njemačkoj


Utakmicu između Hrvatske i Brazila svi američki mediji stavljaju na udarno mjesto sportskih rubrika ponajprije zbog činjenica da je Brazil branitelj titule i da je pun nogometnih zvijezda. Američki dnevnici odreda odaju priznanje hrvatskoj selekciji na srčanosti i zalaganju i, unatoč porazu, prognoziraju njen prolazak u drugi krug ukoliko nastave s partijama poput sinoćnje. Washington Post piše da je bilo očekivano da će Hrvati pružiti Brazilu najsnažniji otpor u prvom krugu nadmetanja po skupinama.

«S glasnom i srčanom skupinom pristaša na tribinama, upaljenim bengalkama i električnom atmosferom tijekom utakmice, Hrvatska se zdušno borila, ali je ipak izgubila. U skupini igraju još Australija i Japan no Hrvatska je u utorak pokazala više nego dovoljno za vjerojatni prolaz», piše Washington Post. Dnevnik iz Washingtona dodaje da je Hrvatska i bez Nike Kovača nastavila pritiskati Brazil. Brazilski golman Dida bio je prisiljen na dvije kvalitetne obrane u prvih deset minuta drugog dijela no i Brazil je izgledao kao da može povećati vodstvo u svakom trenutku. Washington Post dodaje da su posljednjih deset minuta vladali hrvatski navijači skandirajući kao jedan, paleći crvene bengalke i stvarajući naelektiziranu atmosferu.

New York Times prenosi agencijsko izvješće u kojem stoji da su hrvatski nogometaši pružili otpor i veći od očekivanja. Da kapetan Niko Kovač nije napustio igru zbog – kako izgleda – ozljede rebra rezultat je mogao biti znatno drugačiji. Čak i nakon vodstva Brazila Hrvati se nisu olako predavali. Hrvatski nogometaši nisu iznevjerili navijače čak i u porazu. Hrvatska je na sve načine pokazale da bi mogla dugo ostati na Svjetskom prvenstvu, stoji u New York Timesu.

XS
SM
MD
LG