Linkovi

Film tjedna: Prekid - The Break-Up


Jennifer Aniston i Vince Vaughn tumače likove para čija se veza raspada. Tek kada izgleda da je za sve prekasno, oni, svaki za sebe, shvate što bi mogli izgubiti ukoliko se zaista rastanu.

Sve počinje poput najobičnije zadjevice, čak niti ne prave svađe. Pripremajući večeru za prijatelje u stanu u kojemu zajedno žive, ona mu vikne da donese, kad se vraća kući, 12 limuna; on čuje samo 'limuna' i vraća se s tri limuna.

Njoj limuni trebaju za ukrasni aranžman u sredini stola, a njemu ne ide u glavu da nitko uopće neće jesti te limune, da su oni samo dekoracija. Iz ustvari besmislene rasprave izrastaju velike frustracije. Jennifer Aniston tumači lik Brooke, dok je Vince Vaughn dobronamjerni, ali i pomalo nezreo Gary, u priči inspiriranoj stvarnim životnim iskustvima."Kad god bih inače dobio scenarij neke ljubavne komedije, uvijek se u njemu sakrivao i neki birazni pod-zaplet radnje, nešto što veze nije imalo sa stvarnim životom. Recimo, 'ako ne oženiš tu djevojku, razbaštinit ću te, a negativac koji radi za mene postat će, umjesto tebe, direktor kompanije'. Čini mi se da su ljubavne veze već i same po sebi dovoljno neobične da im ne treba i nevjerojatan zaplet. Ovaj se film temelji na ideji koja mi je pala na pamet još prije desetak godina, ne kao odraz jedne od mojih veza, nego više kao mozaik malih stvari iz gotovo svih mojih ranijih veza".

Jennifer Aniston vjeruje da bi gledatelji mogli sve te male zadjevice prepoznati i u vlastitim životima. "Nijedno od njih nije loša osoba; oboje samo imaju manje mane. Ustvari, najveći problem im je da ne komuniciraju na odrasli način, što bi mnoge probleme spriječilo u korijenu".

Redatelj Peyton Reed kaže da je, kad je počeo raditi film, i nakanio prekršiti neka nepisana pravila žanra ljubavne komedije. Ali, on vjeruje da upravo to film "Break-Up" čini realističnijim pa tako i pristupačnijim publici, koja se lakše može uživiti u radnju. "Svatko doživljava taj film kroz prizmu vlastitih ljubavnih veza. Upravo zato mi je bilo jako drago kad sam gledao film sa stvarnim parovima u gledalištu. Na određenim mjestima u filmu, točno se vidi kako se ljudi pogledaju i prepoznaju".

Film "Break-Up" sniman je na području Chicaga. Glumačka postava uključuje i Jona Favreaua, Joey Lauren Adams, Vincenta D'Onofrija, Judy Davis kao i veteranka ljubavnih komedija Ann Margret.

XS
SM
MD
LG