Linkovi

WP: Bijela kuća otvorenija prema kritičarima


Washington Post piše da je odbijanje kritika i negiranje kritičara od strane Bijele kuće polako počelo jenjavati. Post na početku teksta navodi primjer umirovljenog generala Barrya McCaffreya koji je prije tri godine kritizirao Bushovu administraciju zbog načina vođenja rata u Iraku nakon čega je naišao na kritike administracije.

No prije nekoliko dana bio je iznenađen kad se našao u predsjedničkom uredu gdje je Georgeu Bushu iznio svoje stavove po pitanju Iraka. Bijela kuća, piše Post, koja je odavno bila kritizirana da guši iznošenje drugačijih viđenja unutar administracije te da ignorira stajališta izvana u posljednje se vrijeme počela otvarati prema istaknutim osobama koje su u prošlosti izrazile neslaganje s predsjednikom Bushom.

Predsjednik je, podsjeća Post, upravo uposlio kao ministra financija osobu koja je kritizirala njegovu politiku po pitanju globalnog zatopljavanja, a za glasnogovornika komentatora koji se okomio na predsjednikovu unutarnu politiku. Post ipak naglašava da će se tek ubuduće vidjeti koliko se radi o istinskom otvaranju Bijele kuće.

XS
SM
MD
LG