Linkovi

'Life Less Ordinary' - novi album Mindi Abair


U privatnom životu, ona je od nedavno gospođa Steele, ali, na pozornici, njezini je ljubitelji još uvijek znaju kao jazz senzaciju Mindi Abair. Kako izvješćuje Doug Levine, udaja je bila jedna od životnih prekretnica koje su se odrazile na najnoviji album Mindi Abair, "Life Less Ordinary".

Životni usponi i padovi srž su onoga što čini neke albume sjajnima. Za Mindi Abair, protekla je godina uglavnom bila u znaku uspona. Tu je novi album, koji je čak nadmašio njezina očekivanja, a tu je i svježi brak sa skladateljem Jasonom Steelom.

"Stupanje u brak mijenja mnoge aspekte života. Neke ljude učini sretnijima, a neke tužnijima, gnjevnijima ili bilo što drugo. Za mene, to je jedna sjajna promjena u životu; lijepo je svakoga dana vraćati se kući, gdje me čeka jedan izvanredni čovjek. On je stalni izvor podrške" - kaže Mindi Abair.

Mindi Abair je uvijek imala jaku podršku, posebice od strane svojih roditelja. Bilo da se radilo o udaranju po tipkama glasovira kada su joj bile četiri godine, ili suradnja sa sastavom njezinog oca, glazba je za nju bila nešto čime se bavila stalno. Kada je došlo vrijeme da se odluči za instrument. Mindi je odabrala onaj koji je njezinom ocu donio uspjeh – saksofon.

Mindi Abair: "Moj je tata veliki ljubitelj onoga što ja učinim. Ja mu pokažem demo snimke kad radim na albumu tako da bi on mogao udijeliti mrvicu savjeta. Kojiput tu mrvicu i pokupimo, kojiput ne. Onda on mene zove, recimo dok se vozi u autu, i kaže: čuj, taj disk je odličan, ne mogu ga prestati slušati."

"Pjesme s ovog albuma samo su izlazile iz mene i kad ih se već nekoliko nakupilo shvatila sam da je svaka izvjesna snimka različitih sfera mog života. Toliko mnogo stvari se dogodilo ove protekle godine, od udaje, pa do uragana Katrina – to je bilo deset puta gore nego ikoja ranija oluja koja nas je pogodila. Tako sam i napisala pjesmu nazvanu 'Kiša' i posvetila ju žrtvama uragana Katrina" - kaže ova mlada pjevačica.

Za Mindi Abair, prelaženje zemlje s jednog kraja na drugi u vrlo napornoj turneji, danonoćno davanje televizijskih i radio intervjua, te već rad i na slijedećem albumu osiguravaju da joj život uopće nije 'običan', baš kao što kaže naslov ovog kompakt diska - "Life Less Ordinary".

XS
SM
MD
LG