Linkovi

U nominacijama za Tonyje vode mjuzikli i - Britanci


Mjuzikl o komediji iz dvadesetih godina prošlog stoljeća vodi po broju nominacija za ovogodišnju, 60. godišnju dodjelu Tonyja, nagrada za ostvarenja na njujorškoj kazališnoj sceni.

"The Drowsy Chaperon" – predstava koja govori o izvođenju najomiljenije predstave jednog suvremenog ljubitelja kazališne scene, parodirajući pritom mjuzikle iz dvadesetih godina - nominirana je u 13 kategorija, uključujući i za najbolji mjuzikl.

U konkurenciji za najbolji mjuzikl je i predstava "The Color Purple", koju producira popularna Oprah Winfrey. "Boja purpura" nominirana je u još deset kategorija. Za Tonyja za najbolji mjuzikl još se nadmeću predstave "The Wedding Singer" i "Jersey Boys". Potonja – stilom jukebox mjuzikl o Frankieju Valliju i sastavu Four Seasons – bila je rani favorit kritike uz "Pospanog pratioca".

Kod drama, Britanci su zauzeli Broadway: britanski i irski glumci i produkcije našle su se u užem izboru u gotovo svim kategorijama. "The History Boys", Alana Benneta, nakon ogromnog uspjeha u engleskom Nacionalnom Teatru, vodi sa sedam nominacija, uključujući i za najbolju dramu. U toj kategoriji, nominirane su još dvije predstave koje su stigle na Broadway iz Britanije: "The Lieutenant of Inishmore" i "Shining City". Originalni američki konkurent je drama "Rabbit Hole".

Detaljan popis nominacija nalazi se na web stranici http://www.tonyawards.com/en_US/nominees/index.html.

Nagrade Tony bit će dodijeljene 11. lipnja, u New Yorku.

XS
SM
MD
LG