Linkovi

Useljeničke organizacije pripremaju nove prosvjede u SAD-u


Washington Post piše da će novi savez od 41 useljeničke organizacije nazvan «Mi smo Amerika» pozorno saslušati predsjednikov večerašnji govor na temu ilegalnog useljavanja. Washingtonski dnevnik javlja da plan predsjednika Busha, da na granici s Meksikom razmjesti pripadnike Nacionalne garde, nije naišao na dobar odjek među koalicijom imigracijskih organizacija.

Ta koalicija, kako je objavljeno, planira u srijedu održati niz građanskih akcija, uključujući prosvjede pred Bijelom kućom i Kongresom. Plan je, također, provesti kampanju za registraciju novih birača diljem zemlje kako bi se popisalo milijun novih glasača kao nova snaga koalicije. Međutim, ni ta koalicija nije jedistvena i među njom ima različitih poruka pa i prepucavanja oko dosadašnjih zasluga i budućeg kretanja pokreta.

U Christain Science Monitoru pronalazimo tekst o problemu s kojim se suočavaju kompanije koje proizvode moderne elektronske naprave. Naime, sve više Amerikanaca vraća te proizvode u trgovine premda su oni potpuno ispravni. Razlog: složeni način uporabe. Prema nekim istraživanjima, američki potrošači spremni su potrošiti 20 minuta kako bi osposobili novi proizvod, a nakon toga odustaju. Ispitivanje koje je provelo Sveučilište Marylanda pokazalo je da je 56 posto Amerikanaca imalo problema sa svladavanjem složenosti novih uređaja.

Kako piše Christian Science Monitor, proizvođači sve više uviđaju ovaj problem i trude se pojednostaviti svoje proizvode. Naime, vrijednost robe vraćene u trgovine procjenjuje se na stotinu milijardi dolara godišnje. Kao uspješne priče navode se iPod i Google koji su svojom jednostavnošću privukli mase.

XS
SM
MD
LG