Linkovi

Album Dalea Watsona 'Whiskey or God'


Country pjevaca i skladatelja Dalea Watsona cesto zovu “honky-tonk cistuncem.” Iako jedan od danas najtalentiranijih country-glazbenika, Watson se ne cuje cesto na country radio-postajama, suvise je za njih “country,” poput Merlea i Waylona i Casha. Ali, vec vise od dva desetljeca, Watson ima vjernu publiku u Sjedinjenim Drzavama i u Evropi. I svojim najnovijim albumom, devetim po redu, pod naslovom “Whiskey or God,” Watson im nudi cisti country koji od njega i ocekuju, na koji su navikli....

Dovoljno je samo jednom cuti Watsonovu “Whiskey or God” pa da budemo potpuno uvjereni da je ono sto Watson voli i njeguje - klasicni country. Watson se rodio na vrhuncu popularnosti honky-tonka kad su Telecaster i steel-gitare vladale valovima country radio-postaja. I njegov najnoviji album, sa 14 pjesama, kao sto je bilo i za ocekivati, najcisci je moguci country, za razliku od onoga sto nam Nahville uglavnom nudi zadnjih godina. Drugim rijecima, nema “hick-hopa,” kombinacije popa/rocka/hip-hopa suvremenih country glazbenika poput Big & Rich i Cowboy Troya; nema niti hiper-produkcije albuma.

Cetrdesettrogodisnji Watson poceo je pjevati u dobi od 14 godina, osvojio mnoge nagrade i priznanja u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Spanjolskoj....u Evropi, ime Dalea Watsona dobro je poznato mnogima. U Sjedinjenim Drzavama za njega kazu “too country for country,” previse country za country, pa za njega nema puno mjesta na americkim country-postajama iako su njegovi nastupi po plesnim dvoranama i klubovima Texasa, a i mnogim drugim dijelovima zemlje, redovito rasprodani.

Watsonov stil cesto usporedjuju s onima Merlea Haggarda, Leftyja Frizella i Bucka Owensa, divova countryja. Watson pjeva o onome sto je blisko vecini ljudi – zloj sreci, teskom radu, nesretnoj ljubavi.

I Wish I Was Crazy Again...jedna s najnovijeg albuma Dalea Watsona....Takodjer, radni naslov njegovih memoara, knjiga bi trebala biti uskoro izdana, kao i naslov dokumentarnog filma.

Film je vec poceo s prikazivanjem i naisao je odlicne kritike. Govori o jednom teskom razdoblju za Watsona, razdoblju duboke depresije. Naime, prije nekoliko godina, izgubio je svoju zarucnicu u automobilskoj nesreci. To se dogodilo neposredno nakon svadje izmedju njih dvoje i Watson je sebe krivio za nesrecu.

Stvari su danas za Watsona puno bolje. Novi CD, uloga u filmu “Austin Angel,” ugovor za turneju Amerikom i vise vremena sa svojom djecom...

XS
SM
MD
LG