Linkovi

Katie Couric ulazi u povijest američke televizije


Omiljena američka tv-voditeljica Katie Couric prihvatila posao na televizijskoj mreži CBS da postane prva žena u povijesti američke televizije koja će sama voditi glavnu večernju informativnu emisiju.

Katie Couric je ovo objavila svojim gledateljima jutros u emisiji Today Show, koju već petnaest godina vodi na televizijskoj mreži NBC. U deset od tih petnaest godina Today Show je bio najgledanija jutarnja televizijska emisija u Sjedinjenim Državama.

Direktori ove emisije, koju dnevno gleda preko šest milijuna gledatelja, ponudili su gospođi Couric 20 milijuna dolara da ostane, međutim, ona je prihvatila manju ponudu da bi mogla voditi Evening News na CBS-u, jer je željela promjenu i zbog prestiža koji uživa voditelj večernjih vijesti.

Katie Couric krasi velik osmjeh i činjenica da je – kako se čini – uvijek vesela i dobre volje. Neki stručnjaci za medije dovode u pitanje posjeduje li ova voditeljica - čije emisije magazinskog tipa redovito uključuju poznate osobe, modu i kuhanje – ozbiljnost i dubinu koja je potrebna za vođenje glavne informativne emisije, pogotovo u kriznim situacijama. Drugi pak tvrde da će Katie Cuoric njena publika vjerno slijediti u večernji termin, čime bi se mreža CBS pomaknula s trećeg mjesta po gledanosti među tri vodeće američke televizijske mreže.

XS
SM
MD
LG