Linkovi

Moussaoui priznao da je trebao napasti Bijelu kuću


Osuđeni terorist Zacarias Moussaoui dao je zapanjujuće priznanje u sudnici u Aleksandriji nadomak Washingtona. Moussaoi je priznao da su on i Richard Reid, osuđeni terorist koji je pokušao srušiti zrakoplov eksplozivom skrivenim u cipeli, trebali oteti peti zrakoplov u sklopu terorističkih napada 2001. godine i srušiti ga na Bijelu kuću.

Moussaoui je želio iznijeti svoje svjedočenje unatoč protivljenju njegovih odvjetnika. On je priznao da je znao kako je Svjetski trgovinski centar u New Yorku jedna od meta napada 11. rujna 2001. godine te da je lagao istražiteljima kad je uhićen u kolovozu iste godine kako bi napad bio proveden u djelo.

Moussaoui je prošle godine priznao da je član al-Qaide i da je sudjelovao u terorističkim zavjerama, ali je tada rekao da nije znao za planiranje napada na New York i Washington. Porotnici sada moraju odlučiti hoće li ispuniti traženje vladinih tužitelja i osuditi Moussaouija na smrt. Druga mogućnost je da ga se osudi na kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

XS
SM
MD
LG