Linkovi

Stephane Lambiel obranio naslov svjetskog klizačkog prvaka


Švicarac Stephane Lambiel uspješno je obranio naslov prvaka na Svjetskom prvenstvu u Calgaryju, u Kanadi. On je vodio u sva tri dijela natjecanja, a u posljednjem – slobodnom sastavu – pokazao je dva savršena četverostruka skoka i četiri trostruka. Srebro je pripalo Francuzu Brianu Joubertu, a bronca Amerikancu Evanu Lysaceku.

U natjecanju plesnih parova, Albena Denkova i Maxim Staviski i dalje su u prilici da donesu prvu klizačku zlatnu medalju Bugarskoj, jer s 99 bodova vode uoči današnjeg slobodnog sastava. Kanađani Marie-France Dubreil i Patrice Lauzon su drugi, a Francuzi Isabelle Delobel i Olivier Schoenfelder treći. Sva tri para imaju šansu za zlato, kao i zasad četvrtoplasirani srebrni s olimpijade, Amerikanci Tanitha Belbin i Benjamin Agosto.

Evo i rezultata sinoćnjeg kola NBA. New Jersey Netsi su kod kuće porazili Minnesota Timberwolves sa 86 prema 82. Domaći teren uspješno su obranili i Memphis Grizzlies protiv Los Angeles Clippersa: 95 prema 85. Uspješnije – za samo jedan ubačaj! - gostovali su Houston Rockets – 93 prema 92 protiv New Orleans Hornetsa -, te Golden State Warriors, 122 prema 121 kod Dallas Mavericksa! I, na koncu, Washington Wizzards su uvjerljivo porazili Utah Jazz u gostima, u Salt Lake Cityju, sa 109 prema 97.

XS
SM
MD
LG