Linkovi

Album Tierney Sutton 'I Am With The Band'


Jazz pjevačica Tierney Sutton kaže da 'nikada nije sanjala da će za tako kratko vrijeme postići toliko puno'. Da kojim slučajem nije za vrijeme studija otkrila jazz moguće je da njene pjevačke karijere ne bi ni bilo. No kako nam javlja Doug Levine, Tierney Sutton je izgubljeno vrijeme više nego nadoknadila.

Poput pravog veterana Tierney Sutton je na domaćem terenu kada se povede razgovor o američkoj glazbenoj tradiciji i nagradama Grammy. Nekadašnja studentica ruskog i ljubiteljica jazza, ona je nedavno, prvi put u karijeri, nominirana za Grammy, za album 'I'm With The Band'. Na njemu su pretežito njezine vlastite obrade jazz klasika, gdje se ističe jedinstveni vokalni talent.

No, Tierney Sutton tvrdi da o osvajanju Grammya uopće nije razmišljala: "Ljudi me pitaju da li sam razočarana što nisam pobjedila, na što im ja uvijek odgovorim da još uvijek ne mogu povjerovat da sam uopće bila nominirana. Stoga mi je zaista teško osjećati razočarenje što nisam dobila Grammy."

Na pitanje kako se odlučila na snimanje poznatih jazz standarda. Tierney Sutton odgovara: " Doživljavam ih poput veličanstvenog vrta, s novim cvijetom iza svakog ugla. S ovim pjesmama se toliko toga može uraditi, zahvaljuju njihovom strukturalnom integritetu a i krasno je to što su sve već dobro poznate svima. S njima smo se upustili u malu avanturu, to je ono u čemu naš sastav uživa – u zajedničkom stvaranju novih aranžmana."

Za Tierney Sutton ovaj album nosi osobnije značenje od njenih prethodnih. "Da, mislim da je tako jer je ovo prvi album koji smo snimili uživo. Kada orkestar svira za publiku stvara se određena energija koju je često nemoguće postići u studiju."

Bilo na koncertu ili u studiju, glazbena karijera Tierney Sutton je u zamahu. Uz koncerte i snimanja, ona predaje jazz pjevanje na Sveučilištu Southern California.

XS
SM
MD
LG