Linkovi

Bijela kuća nastoji odgovoriti na pitanja zbog čega je dopredsjednik Richard Cheney čekao punih 24 sata da informira javnost o incidentu u lovu


Bijela kuća nastoji odgovoriti na pitanja zbog čega je dopredsjednik Richard Cheney čekao punih 24 sata da informira javnost o incidentu u lovu, u kojem je nenamjerno ranio jednog od lovaca. O incidentu je jučer prvi javio jedan lokalni list u Teksasu, gdje se i dogodio incident.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan izjavio je da je tek jučer u jutro saznao da je dopredsjednik Cheney bio taj koji je nehotično pogodio 78-godišnjeg Harryja Whitingtona, koji je sudjelovao u lovu. Lokalna televizijska postaja mreže CBS u Teksasu požalila se da joj tajna služba, koja čuva najviše američke političare, nije dopustila da –nakon incidenta - dopredsjedniku Cheneyu neposredno postavi pitanja o incidentu.

Ranjenik se inače oporavlja od ozljede i njegovo zdravstveno stanja proglašeno je stabilnim. Odvjetnik Harry Whitington, nalazi se u bolnici u Teksasu i danas će se na njemu izvršiti dodatni pregledi. Zrna iz sačmarice pogodila su ga u obraz, vrat i grudi. Gospodin Cheney je posjetio Whittingtona u bolnici jučer, prije povratka u Washington.

XS
SM
MD
LG