Linkovi

Rekordna snježna oluja u New Yorku


Snježna oluja koja je proteklog vikenda pogodila sjeveroistočni dio Sjedinjenih Država svojom jačinom sve je iznenadila. U New Yorku, to je najjača snježna oluja uopće otkako se bilježe meteorološki podaci. Na nekim mjestima u gradu, ljudi su krčili put kroz nanose visoke do bedara. Dodajmo tome i jak vjetar, koji je vidljivost smanjio na jedva par stotina metara.

Uglavnom, svi se slažu da je najveća sreća u tome što je oluja došla za vikend, inače bi izazvala potpuni kaos na cestama. Ovako, ona je prekinula zračni promet i dovela do nestanka struje u tisućama kućanstava. Na području Washingtona privremeno je bila zatvorena zračna luka Ronald Reagan, a vremenske prilike otežale su zračni promet i u drugim gradovima, uključujući New York i Philadelphiju. Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg upozorio je građane da ostanu u zatvorenome dok se ne raščiste ceste i pločnici.

No, ako su se iznenadili građani i službe za čišćenje, još više su se iznenadili nasadi: u Washingtonu je čitav siječanj već nalikovao na proljeće, te su slavne japanske trešnje u velikoj mjeri već u cvatu, a i proljetno cvijeće je već izniklo iz tla. Sada na svima njima stoji zamrznuti snijeg.

XS
SM
MD
LG