Linkovi

Predsjednik Bush iznio pojedinosti o spriječenom terorističkom napadu na Los Angeles


Predsjednik Bush je iznio pojedinosti o onemogućenoj terorističkoj zavjeri u Sjedinjenim Državama, rekavši da vjeruje da je cilj napada bila najviša zgrada u Los Angelesu. Gospodin Bush je rekao da je u listopadu 2001. godine al-Qaida pokrenula plan za zabijanje jednog putničkog zrakoplova u najvišu zgradu na američkoj zapadnoj obali. Prema njegovim riječima, zavjera je uključivala pripadnike terorističke skupine Jemaah Islamiya iz jugoistočne Azije, koji bi koristili eksplozivne naprave u cipelama.

Gradonačelnik Los Angelesa je kasnije rekao da je ovo prvi puta da su dužnosnici Los Angelesa saznali za neke ključne detalje zavjere. Antonio Villaraigosa je također rekao da trenutno ne postoji neka neposredna opasnost po Los Angeles, ali da gradu treba više financiranja iz saveznog proračuna za prevenciju i reakciju na terorističke napade.

Dužnosnici Bijele kuće odbili su reći je li kontroverzni program prisluškivanja pomogao u onemogućavanje zavjere. Gospodin Bush je spomenuo pomoć azijskih zemalja u onemogućavanju zavjere, te je rekao da je međunarodna suradnja u borbi protiv terorizma dostigla do sada najvišu razinu.

XS
SM
MD
LG