Linkovi

Pet Grammyja za U2, tri za Mariah Carey


Irski rock sastav U2 odnio je kući najviše Grammyja - 5, uključujući onaj za album godine za "How To Dismantle An Atomic Bomb", za najbolju skladbu godine za "Sometimes You Can't Make It on Your Own," te one za najbolji rock album i najbolju rock skladbu.

Pop zvijezda Mariah Carey osvojila je tri Grammyja - od osam za koliko je bila nominirana – za najbolji suvremeni rhytm-and-blues album, za svoj hit album "The Emancipation of Mimi", za najbolju rhytm-and-blues pjesmu za "We Belong Together", te za najbolju vokalnu izvedbu u istoj kategoriji.

No, Grammyja u kategoriji za najbolju pop pjevačicu izgubila je u korist Kelly Clarkson, koja ga je osvojila svojom izvedbom skladbe "Since U Been Gone". Kelly Clarkson – svojedobna pobjednica televizijske emisije "American Idol" – osvojila je i Grammyja za najbolji pop album.

Rapper Kenye West nagrađen je za najbolju rap solo izvedbu za skladbu "Gold Digger", te za najbolju rap skladbu za "Diamonds From Sierra Leone". Pjevač John Legend nagrađen je za svoj debitantski album u kategoriji rhytm-and-blues "Get Lifted", te za najbolju mušku izvedbu u istoj kategoriji za skladbu "Ordinary People".

Zabavljači Jay-Z i Linkin Park odnijeli su Grammyja za najbolju suradnju u rapu. Ta nagrada odlazi umjetnicima koji uobičajeno ne nastupaju zajedno.

XS
SM
MD
LG