Linkovi

U Detroitu, ni snijeg nije ohladio vruća srca u dvorani Ford Fields


SuperBowl je – kao što znamo – ne samo utakmica, nego čitav spektakl, ustvari i neslužbeni praznik u Sjedinjenim Državama, tijekom kojeg se gotovo polovica stanovništva okuplja pred televizijskim ekranima, da bi u krugu prijatelja pratila utakmicu. Upravo to je magična brojka koja navodi oglašivače da plaćaju daleko najskuplje reklamno vrijeme na televiziji. Tijekom sinoćnje utakmice, 30-sekundi reklame koštalo je oko 2 i pol milijuna dolara.

Premda je u Detroitu snježno, publika na zatvorenom stadionu Ford Fields – njih oko 67 i pol tisuća – bila je dobro zagrijana. Konkurencija za neko od mjesta na stadionu bila je žestoka: ulaznice – čija je redovna cijena bila između 600 i 700 dolara -, na ulici su se, kod preprodavača, prodavale i za 4 tisuće dolara!

Prije početka igre, detroitska legenda Aretha Franklin otpjevala je američku himnu. A, vrijeme iščekivanja utakmice ispunili su Stevie Wonder, John Legend, Joss Stone i India.Arie.

U pauzi za poluvrijeme, zabavu su pružili Rolling Stonesi. Premda Stonesi nisu pokazivali dijelove tijela ispod odjeće – ako se ne računa trbuh Micka Jaggera, vrlo dobro napetih mišića! -, za razliku od nevolje s – kako je to bilo nazvano - 'pokvarenim komadom odjeće' Janet Jackson, prije dvije godine, televizijska mreža ABC ipak je bila sretna zbog uvođenja 5 sekundi zadrške u prijenosu. Dvije pjesme su, naime, imale prilično seksualno eksplicitni tekst, koji je rezom u produkciji nestao iz prijenosa. Vrijedi istaknuti da je 'I Can Get No Satisfaction' preživjela intaktna cenzorske škare.

XS
SM
MD
LG