Linkovi

'To Love Again' novi album Chrisa Bottija


Jedan od glazbenih trendova današnjice je snimiti album na kojem u izvođenju kompozicija sudjeluju i gostujući umjetnici. Takve su albume snimili i Frank Sinatra, Ray Charles, Barbara Streisand, Tony Bennett, Kenny G a sada, kako nam javlja Doug Levine, i jazz umjetnik, trubač Chris Botti.

Važno je ponekad imati prijatelje na visokim položajima. U glazbenoj industriji je to gotovo i neophodno za uspjeh. Za Chrisa Bottia, stvaranje popisa mogućih poznatih gostiju znači jednostavno prelistavanje adresara u kojemu se između ostalog mogu naći imena kao što je Sting, britanski roker koji je svojim glasom potpomogao snimanje ovog klasičnog albuma jazz glazbe.

Sting je kompoziciju 'What Are You Doing For The Rest Of Your Life' pretvorio u čistu melankoliju. Chris i Sting su stari prijatelji čija je suradnja započela 1999. godine na Stingovom albumu 'Brand New Day', a nastavila se objavljivanjem Bottina dva najnovija albuma.

Na 'To Love Again' albumu nalazi se i duet s Michael Bubleom. Ovo nije prva suradnja ove dvojice umjetnika. Chris je 2005 godine sudjelovao u stvaranju Michaelovog albuma 'It's time'.

Chris Botti je iz Portlanda u Saveznoj državi Oregon gdje je naučio svirati glasovir. Želja za sviranjem trube nagnala ga je da postane studentom pokojnog jazz trubača Woody Shawa. Ubrzo je došlo do posjeta studijima i Chris se pojavio na desetinama albuma, kompilacija, i individualnih kompozicija, a napokon i na nekoliko solo djela. A nakon nastupa u televizijskoj emisiji Oprah Winfrey, prodaja je njegovih CDova otišla nebu-pod-oblake. A upravo to i vidimo s prodajom albuma 'To Love Again'.

U baladi koju smo upravo čuli pod nazivom 'My One And Only Love', pjevačica Paula Cole, poznata po svome hitu 'Where Have All The Cowboys Gone' pokazala je svoju mekšu stranu.

Ne gubeći ne minute, Chris Botti otpočeo je svjetsku turneju koja je ujedno i promocija novog albuma 'To Love Again'. Sljedeća će četiri mjeseca potrošiti na koncerte u Americi. Na nekima od njih nastupit će saksofonist David Sanborn, a na drugima će Chris nastupiti sa simfonijskim orkestrom ili sa svojom grupom.

XS
SM
MD
LG