Linkovi

'Those Were the Days' - novi album Dolly Parton


Najnoviji albumi dviju superzvijezda country glazbe sadrže obrade klasičnih hit-pjesma. Martina McBride sa svojim albumom 'Timeless' brzo je premašio milijun prodanih primjeraka. Za razliku od nje, Dolly Parton se sa svojim albumom 'Those Were The Days' odlučila za obrade njenih omiljenih pop i folk napjeva iz šezesetih i sedamdesetih.

Na svojem najnovijem albumu Dolly Parton odaje počast nekolicini legendarnih pjevača i skladatelja, od kojih mnogi nastupaju u duetu s njom, poput Tommy Jamesa, Cat Stevensa, Kris Christoffersona i Judi Collins. Parton je također u studio pozvala neke od novih zvijezda, među kojima su Keith Urban, Lee Ann Womack i Alison Krauss.

Evo što Dolly kaže o tome kako je izabrala pjesme za album: "Jednostavno sam otišla u studio i snimila pregršt mojih omiljenih pjesama iz tog razdoblja. Također trudila sam se izabrati pjesme koje na neki način pristaju u današnjicu, koje se dobro nadovezuju jedna na drugu i koje su prikladne mojem glasu. Dodala sam taman toliko mog osobnog štiha da ih učinim na neki način svojim."

Duet s Joeom Nicholsom, pjesma 'If I Were a Carpenter' bila je hit tijekom šezdesetih u izvedbama Bobby Darina i Four Topsa, i ponovo u sedamdesetim u izvedbi legendi countrya Johnny Casha i njegove supruge June Carter Cash.

Nekoliko pjesama s albuma 'Those Were the Days' prizivaju sjećanje na anti-ratni pokret iz vremena rata u Vijetnamu, na primjer prvi singl – izvedba antiratne himne Johna Lennona 'Imagine'. "Tu sam pjesmu uvijek posebno voljela i mislim da posebno u ovo vrijeme sa sobom nosi puno nade i inspiracije. Mislim da svi želimo da možemo živjeti u miru i sanjamo o boljem svijetu. Ako to nije moguće u stvarnosti, možemo barem to zamišljati" - kaže Dolly Parton.

Na nedavnim koncertima Dolly Parton, pjesma 'Imagine' bila je favorit publike. Za 2006. godinu Dolly za sad ne planira turneju, međutim zauzeta je s mnogim drugim projektima kao što je pisanje glazbe za predstojeću broadwajsku izvedbu mjuzikla baziranog na hit-filmu iz 1980-te 'Devet do Pet' u kojem je Dolly Parton igrala jednu od glavnih uloga. Dolly takođr piše knjigu za djecu uz koju je u planu izdavanje pratećeg albuma dječijih pjesma.

XS
SM
MD
LG