Linkovi

Tri čelnika al-Qaide ubijena u prošlotjednom raketnom napadu u Pakistanu


Američki mediji izvješćuju da su u američkom raketnom napadu u istočnom Pakistanu, prošli tjedan, ubijena tri poznata čelnika terorističke mreže al-Qaida, uključujući i jedan koji je bio poznat kao majstorski sastavljač bombi i ekspert za kemijska oružja.

Kako javlja ABC News, pakistanske vlasti identificirale su jednog od ubijenih kao Midhata Mursija, poznatog i po imenu Abu Khabab al-Masri, za koga se vjeruje da je svojedobno vodio al-Qaidin logor za obuku u Derunti, u Afganistanu. Sjedinjene Države su za njegovo zarobljavanje nudile nagradu od 5 milijuna dolara. U tom napadu bilo je ubijeno najmanje 18 ljudi, uključujući i civile.

Najnovije izvješće dolazi istodobno s početkom šestodnevnog posjeta Sjedinjenim Državama pakistanskog premijera Shaukata Aziza, koji će se sastati i s predsjednikom Bushom. Gospodin Aziz je u utorak izjavio da Pakistan ne može pristati na takve vojne udare na vlastitom teritoriju, te je rekao da će postaviti pitanje tog napada za razgovora s američkim dužnosnicima.

XS
SM
MD
LG