Linkovi

Zlatni globusi filmovima 'Brokeback Mountain' i 'Walk the Line'


Film "Brokeback Mountain", kontroverzna ljubavna priča o dvojici homoseksualnih kauboja, osvojio je najviše Zlatnih globusa, na sinoćnjoj svečanoj dodjeli nagrada Udruge međunarodnih holivudskih izvjestitelja. Među ukupno četiri osvojena globusa su i oni za najbolju dramu, za najbolji scenarij, kao i za najbolju režiju, koji je dobio Ang Lee.

Philip Seymour Hoffman nagrađen je Zlatnim globusom za najbolju mušku dramsku ulogu u filmu "Capote", biografiji pokojnog pisca Trumana Capotea. Felicity Huffman u kategoriji drama ostvarila je, po mišljenju međunarodnih holivudskih izvjestitelja, najbolju žensku ulogu u filmu "Transamerica", gdje tumači muškarca koji mijenja spol.

Film "Walk the Line", biografija legendi country glazbe Johnnyja Casha i njegove supruge June Carter Cash, nagrađen je Zlatnim globusom kao najbolji film u kategoriji glazbenih filmova i komedija, dok su Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon – koji tumače glavne likove – odnijeli globuse za najbolju mušku, odnosno žensku glavnu ulogu.

Zlatni globusi su, po mnogima, dobar pokazatelj za dodjelu znatno prestižnijih Oskara, nagrada Američke filmske akademije.

XS
SM
MD
LG