Linkovi

Miss Washingtona u hrvatskoj ambasadi


Hrvatsko veleposlanstvu u Washingtonu sinoć je ugostilo Miss glavnog američkog grada koja će 21. siječnja u Las Vegasu nastupiti na izboru za Miss Amerike.

U nazočnosti stotinjak ljudi iz poslovnog i turističkog miljea Washingtona u hrvatskom veleposlanstvu održan je domjenak u čast Miss Districta of Columbia, Shannon Schambeau. To je bila prilika ne samo da se misici iz Washingtona izraze želje za uspjeh na nacionalnom izboru za Miss Amerike već i da se brojni američki gosti upoznaju s hrvatskom turističkom, a i gastronomskom ponudom. A da je takvo upoznavanje potrebno potvrdila nam je i sama Miss DC-a Shannon Schambeau.

"Hrvatska kultura i porijeklo bili su mi apsolutno nepoznati. Isto vrijedi i za hrvatske prirodne ljepote. No ovim dolaskom u hrvatsko veleposlanstvo naučila sam toliko puno. Nadam se da ću sljedeće ljeto moći provesti u Hrvatskoj i osobno sve vidjeti."

Miss glavnog američkog grada dodaje da je najviše čula o ljepoti hrvatske obale te o tome da – kako kaže – svi žele otići tamo. A na naš upit kakvi su joj izgledi na nacionalnom izboru ljepote u Las Vegasu Shannon Schambeau kaže: SCHAMBEAU

"Natječu se 52 djevojke, iz 50 saveznih država te po jedna iz Districta of Columbia te američkih Djevičanskih otoka. Mislim da imam dobre izglede. Vjerujem da ima 12 prekrasnih djevojaka koje će ući u najužu konkurenciju za titulu Miss Amerike."

Valja naglasiti da se ne radi samo o natjecanju u tjelesnoj ljepoti. Prilikom ocjenjivanja u obzir se uzima dosta drugih čimbenika uključujući posebne talente i znanja te rad na humanitarnom polju. Shannon Schambeau, na primjer, radi u washingtonskom sjedištu Specijalne olimpijade, međunarodne neprofitne organizacije kojoj je cilj ojačavanje mentalno zaostalih osoba kroz sport i nadmetanja kako bi one postale produktivni i priznati članovi društva.

S hrvatske strane nazočne je pozdravio drugi čovjek veleposlanstva Marijan Gubić koji je podsjetio da je hrvatsko veleposlanstvo 1998. godine organiziralo sličan skup za tadašnju misicu DC-a koja je uspjela ući u polufinale.

"Nama je posebno drago da po drugi put imamo priliku čestitati Miss Districta of Columbia. To nam je još jedna prilika da se predstavimo na američkom tržištu ne samo po pitanju turizma nego i drugih proizvoda."

Posljednji put misica iz Washingtona pobijedila je na nacionalnom izboru ljepote 1944. godine. Kako se sinoć čulo u hrvatskoj ambasadi, došlo je vrijeme da se titula najljepše Amerikanke ponovno vrati u Washington.

XS
SM
MD
LG