Linkovi

Lindsay Kildow pobijedila i u Val D'Isereu


U Val D'Isereu, kontroverzna pobjeda Amerikanke Lindsay Kildow u spustu, koji mnoge skijašice nisu niti uspjele odvoziti. Vremenske prilike bile su prilično teške, a nakratko su se poboljšale upravo u vrijeme kada je startala 21-godišnja američka skijašica, za koju mnogi smatraju da će biti velika zvijezda ženskog skijanja na zimskoj olimpijadi u Torinu. S obzirom da joj je to bila druga pobjeda od ukupno tri do sada vožene utrke spusta, Kildow je značajno i povećala svoje vodstvo u toj alpskoj disciplini.

Caroline Lalive je jučerašnji dan u francuskom skijalištu učinila praznikom za Ameriku, osvojivši drugo mjesto, dok je treća bila Austrijanka Alexandra Meissnitzer. Njemica Petra Haltmayr iznenađujuće se plasirala četvrta, a Janica Kostelić – pokazavši svoju svestranost – bila je peta. Ukupno vodstvo u Svjetskom kupu i dalje pripada Michaeli Dorfmeister, premda je ona jučer utrku završila tek na osmom mjestu.

Od zanimljivosti vezanih uz jučerašnju pobjedu Lindsay Kildow, spomenimo da je njezina nagrada bila 23 tisuće eura plus – jedna krava! Za tu kravu bilo joj je odmah nuđeno tisuću eura, ali ju je ona naumila zadržati, premda još ne zna gdje će ju smjestiti, ali zna da neće da njezin dar bude pojeden.

XS
SM
MD
LG