Linkovi

Američki mediji o susretu Hrvatska - Slovačka


Američki mediji posvećuju veliku pozornost finalu Davis Cupa između Hrvatske i Slovačke u Bratislavi. Za jučerašnju pobjedu hrvatskog para Ivan Ljubičić – Mario Ančić uglavnom su prenesena agencijska izvješća. Američka sportska kablovska mreža ESPN na svojim internet stranicama donosi naslov "Dinamični duo" s velikom fotografijom Ljubičića i Ančića u pobjedničkoj pozi.

Izvješće iz Bratislave New York Times objavljuje pod naslovom "Hrvatska jedan meč daleko od titule pobjednika Davis Cupa". Američki mediji ponovno veličaju ulogu najboljeg hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića koji je došao nadomak izjednačavanja rekorda Johna McEnroa od 12 pobjeda u Davis Cupu.

McEnroe je ostvario taj uspjeh još 1982. godine. U izvješćima se podsjeća i da bi hrvatski izbornik Nikola Pilić mogao postati prvi selektor koji je osvojio Davis Cup s dvije različite selekcije. Podsjetimo, Pilić je s njemačkim tenisačima osvajao Davis Cup 1988., 1989. i 1993. godine.

Iz NBA vijest da je liga na najboljem putu da treću sezonu zaredom sruši rekord u broju gledatelja. U studenome je prosjek gledatelja u dvoranama NBA bio 17,222 gledatelja. Do sada je utakmice NBA gledalo tri milijuna i 700 tisuća gledatelja. Podsjetimo, novi rekord u gledanosti postavljen je prošle godine kada je liga privukla 23 milijuna gledatelja u redovnom dijelu sezone i doigravanju.

XS
SM
MD
LG