Linkovi

Predsjednik i dopredsjednik optužuju demokrate za "slabo pamćenje"


Iako je daleko od kuće, američki predsjednik George Bush iz Južne Koreje poručuje demokratima u Kongresu da su 'neodgovorni' kada ga optužuju da je manipulirao obavještajne podatke kako bi pridobio podršku Kongresa i javnosti za pokretanje rata u Iraku. "Vidjeli su iste obavještajne podatke koje sam vidio i ja… i mnogi su podržali moju odluku" - rekao je Bush.

Na kritičare s Capitol Hilla obrušio se i dopredsjednik Richard Cheney. "Predsjednik i ja ne možemo spriječiti to što su neki političari izgubili pamćenje i kičmu…ali im nećemo skršenih ruku dopustiti da prekrajaju povijest" - rekao je u Washingtonu Cheney. On je nazvao 'sramotnim' optužbe demokratskih senatora da je administracija predsjednika Busha namjerno dovela u zabludu američku javnost manipuliranjem obavještajnih podataka kako bi opravdala pokretanje rata u Iraku.

Čelnik demokratske manjine u Senatu Harry Reid u razmjenu optužbi ulazi s tvrdnjom da članovi Busheve administracije, ustvari, žestoko napadaju svoje kritičare s krajnjim ciljem da poprave svoj poljuljani politički ugled.

XS
SM
MD
LG