Linkovi

Nagrađena najbolja ostvarenja country glazbe u 2005.


Udruga country glazbe sinoć je po prvi puta u New Yorku održala svoju godišnju dodjelu nagrada. Dobrodošlicu country glazbenicima zaželio je glumac- Njujorčanin James Gandolfini poznatiji po ulozi Tonyja Soprana, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Michael Bloomberg.

Među dobitnicima nagrada bila je pjevačica Lee Ann Womack s pjesmom i albumom godine. Za pjevača godine izabran je Australac Keith Urban, dok je pjevačica godine Gretchen Wilson. U konkurenciji za pjesmu godine pobjedila je skladba Whiskey Lullaby u izvedbi Allison Krauss i Brad Paisleya koji je zajedno s Lee Ann Womack imao sinoć najviše broj nominacija.

Suvremenu country glazbu često kritiziraju zbog prevelikog približavanja pop glazbi, no sudeći po sinoćnjim izvođačima trend se okrenuo prema tradicionalnijem izvornom country zvuku.

Među vrhuncima večeri bio je nastup pjevača Garth Brooksa koji je svirao usred Times Squarea, te zajednički nastup legende countryja Willieja Nelsona s Paulom Simonom, dok ih je na klaviru pratila Norah Jones.

Sljedeće godine, na njenu četrdesetu godišnjicu, priredba dodjele nagrada Udruženja country glazbe vraća se natrag u Nashville.

XS
SM
MD
LG