Linkovi

'Souls Alike' - novi album Bonnie Raitt


Glazbenica Bonnie Raitt nedavno je objavila svoj osamnaesti album, pod nazivom “Souls Alike”. Kao i na njenim prijašnjim ostvarenjima, i na najnovijem uradku prepoznatljiva su sazvučja neworleanškog rocka i bluesa. Međutim, po prvi put tu se mogu naći i neki novi utjecaji. O najnovijem albumu ove poznate pjevačice prilog je pripremila Pat Bondar.

Svojem novom albumu Bonnie Raitt odaje počast kako američkim skladateljima tako i umijeću svojih glazbenika. Pripremajući ga Raitt je provela mnogo vremena u traženju novih skladbi, te kaže da se osjeća duboko povezana s skladateljima koje je ovom prilikom otkrila. Album “Souls alike”, u prijevodu “srodne duše”, snimljen je s grupom glazbenika koji s njom sviraju veće niz godina. Obzirom da se tako dobro poznaju, mnoge su pjesme snimili iz prvog ili drugog pokušaja što je , kaže ona, pomoglo u očuvanju svježine i vitalnosti glazbe.

“Souls alike” prvi je album koji je Bonnie Raitt uz pjevanje na njemu i sama producirala, što joj je dalu priliku da se okuša u novim glazbenim pravcima. U pjesmi “I do not want anything to change” ona pjeva o očuvanju ljubavne veze.

Tijekom snimanja albma Bonnie Raitt suočila se s nekoliko teških trenutaka vezanih uz njenu obitelj. U razdoblju od svega nekoliko mjeseci oba su joj roditejla umrla, a njen se brat teško razbolio.

XS
SM
MD
LG