Linkovi

Ministarstvo pravosuđa istražuje incident u New Orleansu, zbog moguće policijske brutalnosti i kršenja građanskih prava


Američko ministarstvo pravosuđa počelo je istragu incidenta u New Orleansu gdje su u subotu policajci pretukli jednog 64-godišnjeg građana afričko-američkog podrijetla. Cilj istrage je utvrditi jesu li prekršena građanska prava ovog čovjeka.

Incident su zabilježile televizijske kamere – na snimci se vide dva policajca kako udaraju Roberta Davisa po licu i tijelu. Davis je pretučen prilikom uhićenja zbog toga što je, tvrde policajci, bio pijan na javnom mjestu. Treći je policajac fizički nasrnuo na kamermana koji se našao u blizini te snimio događaj, verbalno mu prijeteći.

Trojica policajaca, koji su inače bijelci, suspendirana su s dužnosti, bez prava primanja plaće. Tijekom prvog saslušanja pred sucem, jučer u New Orleansu, sva su trojica izjavila da se ne osjećaju krivima, prema točkama optužnice koja ih tereti za fizički napad.

Odvjetnik Roberta Davisa tvrdi da njegov klijent nije te večeri konzumirao alkohol. Robertu Davisu, inače umirovljenom učitelju, razbijena je glava, ali se očekuje da će se ubrzo oporaviti.

XS
SM
MD
LG