Linkovi

Film tjedna: In Her Shoes


Cameron Diaz, Toni Colette i Shirley MacLaine okupljene su u simpatičnu priču o obitelji koja se raspadne i, potom, ponovno okupi. Alan Silverman je za nas pogledao film "In Her Shoes".

Maggie i Rose su sestre, ali, na prvi pogled, teško je čak uočiti da potječu iz iste obitelji: Rose – koju tumači Toni Colette – ozbiljna je i odgovorna odvjetnica, kojoj se čitav svijet vrti oko njezinog posla. Za Maggie – u interpretaciji Cameron Diaz -, život je, pak, stalna zabava … premda se okreće k Rose kad zabava prestane biti zabavna.

Cameron Diaz kaže da Maggie tek treba odrasti, i to i u smislu odnosa s drugim ljudima i u razvoju vlastite ličnosti: "Mislim da sam mogla razumjeti Maggie. Za mene, ona je u velikoj mjeri bila odraz našeg društva kakvo je danas – površnost caruje, a djevojke žive u uvjerenju da je seksualnost pravi put kroz život i da je to najvažniji aspekt nečijeg karaktera. Činilo mi se da razumijem kolika može biti moć takvog uvjerenja."

Rose je bila odgovorna osoba u obitelji još otkako je njihova majka počinila samoubojstvo kada su obje bile još djevojčice. Ali, Toni Colette kaže da i Rose nauči da bi joj moglo koristiti malo Maggiene lakoće življenja: "Ona se osjeća odgovornom za sve i svakoga u svom životu, a samu sebe zanemaruje. Mislim da je prilično jasno da niti jedna od njih nema previše samopouzdanja, ali se kod svake to drugačije manifestira. Tijekom filma, vidi se kako i ona počinje uočavati samu sebe i kako doslovce procvjeta kao ličnost."

Te dvije mlade žene otkrivaju same sebe djelomice uz pomoć jedne treće, starije žene – svoje bake, za koju nisu ni znale da je živa.

Shirley MacLaine, u ulozi bake Elle, kaže da je lakše glumiti uloge starijih žena i, općenito, biti starija glumica: s godinama, stekne se izvjesna mudrost i nenametljivo samopouzdanje koje se prelije i u ulogu, kaže ona. Za film "In Her Shoes", tvrdi da, bez obzira na tri velike ženske uloge, nije namijenjen samo ženskoj publici: "To je priča o obitelji koja uspije prevladati jednu pravu katastrofu: kćerka mog lika se ubije i ostavi iza sebe dvije kćerke kojima otac – zet mog lika – niti ne kaže da imaju baku. Dakle, mislim da je to materijal za pravu dramu, a ne za neki 'lagašni' djevojački film. Sve obitelji u svijetu imaju neke drame i mogu prepoznati i razumjeti aspekte ove priče."

Radnja filma "In Her Shoes" temelji se na romanu Jennifer Weiner, iz 2002, a za veliki ekran ju je adaptirala Susannah Grant. Redatelj filma je Curtis Hanson.

XS
SM
MD
LG