Linkovi

Film tjedna: The Man


Samuel L. Jackson je Derrick Vann, oštri i vrlo vješti agent koji, ubačen među kriminalce, slijedi trag jednog zloglasnog trgovca oružjem u Chicagu. Andy Fiddler – koga tumači Eugene Levy – dobroćudni je trgovac, koga u Chicago dovodi skup proizvođača zubarske opreme. Njihovi se putevi preklope kada spomenuti trgovac oružjem zamijeni Andyja za svog klijenta.

Levy, inače veteran poznate kanadske televizijske serije "SCTV", poznat je po svojoj šaljivosti u filmskim komedijama poput "Best in Show" i "American Pie". Za film "The Man" kaže da se morao potruditi da, osim humora, svoj lik podredi složenom odnosu neobičnog para, u kojemu drugoga igra Samuel Jackson, do sada poznat po akcijskim filmovima, ali ne i komedijama.

Kako ističe, scene se nisu mogle svesti samo na razmjenu šaljivih rečenica, nego je odnos između dva lika trebalo izgrađivati od neobičnog početka, preko zapleta i suradnje, pa do stvaranja prijateljstva. Doduše, okusio je i neke za njega nove strane glume. Poput jurnjava automobilom i akcijskih scena, koje su mu koji put priskrbile i modrice.

"O da, bilo ih je dosta. Ne može se reći da sam u karijeri baš radio puno fizički komičnih scena. Ali, ovdje su neke scene stvarno bile bolje ako sam ih napravio ja, a ne kaskader. Recimo, kada me udari auto i ja sam 'zaljepljen' za vjetrobransko staklo, onda je bolje da se jasno vidi da sam to ja. Kaskaderu takva scena ne bi bila ništa, ali ja sam od truckanja na poklopcu motora bio sav pun modrica. Da ni ne pričam o trčanju i padanju, što stvarno nije moja jača strana."

Samuel L. Jackson ovaj je glumački razvoj svog kolege nazvao 'kako postati Bruce Willis u tri kratke lekcije'. Za njega, akcijske scene nisu bile ništa novo zahvaljujući hitovima "Pulp Fiction" i sva tri nova nastavka "Ratova zvijezda". U slučaju filma "The Man" nadao se da komičnost scena proizaći iz više-manje uvjerljivih situacija.

"Ne počinje se s premisom da će nešto biti napravljeno smiješno; sve se radi tako da bude što realnije i iskrenije, posebice zato što se dosta scena zbiva u automobilu i nas dvojica puno razgovaramo. Kroz te razgovore naš međusobni odnos prolazi evoluciju od potpunih neznanaca kojima baš ništa nije zajedničko do dvojice prijatelja kojima je stalo jednom za drugoga."

Film "The Man" režirao je Les Mayfield, a snimljen je na lokacijama u i oko Chicaga.

XS
SM
MD
LG