Linkovi

Hootie and the Blowfish nastupili na Glasu Amerike


Nedavno je Glasa Amerike u Washingtonu posjetio sastav Hootie and the Blowfish koji se trenutno nalazi na američkoj turneji, promovirajući svoj najnoviji album pod naslovom “Looking for Lucky”.

Između nastupa u Baltimoreu i Virginia Beachu, sastav Hootie and the Blowfish svratio je do Glasa Amerike. Osim izvođenja nekih od svojih najvećih hitova kao i pjesama s najnovijeg albuma, članovi grupe su odgovarali i na pitanja slušatelja, koji su se javljali iz cijelog svijeta… Italije, Nigerije, Kuvajta. Na pitanje kad će opet nastupiti u Rimu, članovi sastava su odgovorili: "Premda za našom glazbom u zemljama u kojima se ne govori engleski ne postoji posebno veliki interes i tamo smo prisutni, u mnogim zemljama nastupamo po manjim dvoranama i klubovima".

Iako relatvno slabo pozanta izvan Sjedinjneih Država, grupa Hootie and the Blowfish je jedan od komercijalno najuspješnijih sastava na svijetu. Nihova prijemčljiva verzija južnjačkog rocka u Americi je vrlo popularna. Sastav je do danas prodao 25 milijuna primjeraka svojih albuma. Posebice je uspješan bio njihov debi album iz 1995 pod nazivom Cracked rearview za koji je sastav dobio dvije nagrade Grammy i koji je s 16 milijuna prodanih primjeraka 12-ti najprodavaniji album svih vremena. Na tom se albumu nalazi i jedna od njihovih najpoznatijih skladbi “I only wanna be with you”

Sastav Hootie and the Bloowish nedavno je objavio novi album pod naslovom Looking for Lucky, prvi za njihovu novu diskografsku kuću Vanguard records. Za tu priliku sastav je angažirao producenta Dona Ghermana koji se s njima surađivao i na njihovom hit albumu Cracked Rearview. Na albumu Looking for Lucky uvrštene su pjesme nekolicine različitih skladatelja te, snimljen u Emerald studiju u Nashvilleu, predstavlja posebnu mješavinu alternativne country, pop, folk i bluegrass glazbe. Članove sastava smo upitali kakva su im očekivanja u vezi uspjeha novog albuma? "To su samo brojevi s kojima se puno ne zamaramo. Nemoguće je predvidjeti kakav će uspjeh neki album postići, stoga o tome i ne razmišljamo. Cilj nam je napraviti najboli album što možemo, s kojim smo mi sami zadovoljni. Svjesni smo da nećemo nikad uspjeti ponoviti uspjeh naše prve ploče pa to ni ne pokušavamo".

Bila je to skladba State your peace, koja se nalazi na najnovijem albumu sastava Hootie and the Blowfish pod naslovom Looking for lucky. Za mlade glazbenike koji bi htjeli jednog dana postati uspješni poput njih, članovi sastava imaju sljedeći savjet: "svirajte što više i to ono za što imate strast, nemojte to raditi zato jer se želite obogatiti, jer su dobre šanse da nećete. Mi smo na početku nastupali gdje god smo mogli i to je jedini način da se postigne neophodna uvježbanost i čvrstoća zvuka".

XS
SM
MD
LG