Linkovi

Predsjednik Bush poziva Amerikance na strpljenje u Iraku


Predsjednik Bush je pozvao Amerikance da budu strpljivi s vojnim misijom u Iraku dok ankete pokazuju da većina građana ne odobrava predsjednikovu politiku u toj zemlji. Prema ovotjednoj anketi istraživačke organizacije Gallup 40 posto Amerikanaca odobrava način na koji predsjednik Bush obavlja svoj posao što je najmanje od kada je stupio na dužnost. U svojoj tjednoj radio poruci naciji predsjednik je rekao da će se američki vojnici povući kad Iračani budu sami sposobni obraniti svoju zemlju. No, kako je rekao, to vrijeme još nije došlo.

"Za naše napore u Iraku i širem Srednjem istoku potrebno je više vremena, žrtava i daljnja odlučnost. Ljudi diljem Srednjeg istoka odlučuju se za budućnost slobode, prosperiteta i nade", rekao je predsjednik Bush.

Irački zakonodavci propustili su nekoliko rokova za dovršavanje Ustava no predsjednik kaže da su sami mirni pregovori oko Ustava već korak naprijed za Irak. Predsjednik Bush je, također, pohvalio izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze kazavši da se radi o hrabrom, ali i bolnom koraku za izraelski narod.

XS
SM
MD
LG