Linkovi

Novi album Faith Hill, 'Fireflies'


Otkako se 1993. pojavila na glazbenoj sceni, country pjevačica Faith Hill je diljem svijeta prodala gotovo 30 milijuna ploča. Velik dio njezinog komercijalnog uspjeha može se pripisati hitovima koji su hibrid između countryja i popa, kakve je snimala između 1999. i 2002. Nakon nekoliko godina stanke, ona je ponovno na listama najprodavanijih s albumom koji ju vraća njezinim country korijenima.

"Mississippi Girl" je prvi zasebno objavljeni singl s najnovijeg albuma Faith Hill, "Fireflies". Ovu autobiografsku pjesmu napisao je John Rich, bivši član sastava Lonestar. Rich trenutno čini polovinu novog country dueta Big and Rich. Singlica se odmah po objavljivanju našla na 27. mjestu Billboardove country liste, što je za Faith Hill najbolji debi u karijeri. U samo devet tjedana, "Mississippi Girl" se našla među pet najslušanijih country pjesama u Americi.

Sa svojim suprugom, isto tako country zvijezdom Timom McGrawom, Faith Hill podiže tri još vrlo malene kćerkice, pokušavajući istodobno održati i uspješnu i zahtjevnu karijeru. No, nekoliko godina koliko dijeli njezina dva zadnja albuma posljedica su ne obitelji, kaže Faith Hill, nego umjetničkih zahtjeva koje je postavila pred najnoviji projekt.

U prvom tjednu nakon objavljivanja, bilo je prodano 329 tisuća primjeraka albuma "Fireflies", koji je debitirao na prvom mjestu Billboardovih lista i za country albume i za sve žanrove ukupno. I dva prethodna albuma Faith Hill – "Breathe" iz 1999, te "Cry" iz 2002. – isto su tako debitirala odmah na vrhu popisa najslušanijih u obje Billboardove kategorije.

"Odlanulo mi je, jer sam emocionalno jako mnogo uložila u taj album … on je pravi plod ljubavi. Stil je vrlo akustičan i blizak mojim korijenima. Jedva čekam da počnem i izvoditi te pjesme na koncertima," kaže Faith Hill, koja za ovu godinu ne planira nikakvu turneju. Nedavno je, međutim, održala dva koncerta u Los Angelesu, što su bili njezini prvi nastupi 'u živo' od 2000. godine.

XS
SM
MD
LG