Linkovi

NYT: Google sve sličniji Microsoftu


New York Times piše o dugogodišnjoj želji Silikonske doline da ima kompaniju dovoljno moćnu da nadmaši Microsoft, kojem je sjedište u Seattleu. Sad se pojavio jedan izazivač: fenomenalno uspješna internetska tražilica Google. Međutim, umjesto da prihvate Google kao jednu od svojih, mnogi u Silikonskoj dolini se pomalo pribojavaju njene moći i veličine. Žale se da će je upravo snaga - koja je učinila od Googlea fenomen internetske tražilice - udaljiti od poduzetničke kulture koja ju je stvorila, te je čak pretvoriti u prijetnju.

Prošli tjedan objavljeni su planovi da Google pusti u opticaj još 14 milijuna dionica čime bi pridodao još 4 milijarde svojim rezervama gotovine koje se kreću oko 3 milijarde dolara. Mnoge brine činjenica da je u vrlo kratkom razdoblju Google izgubio ugled inovatorske kompanije čiji su se praktički svi potezi hvalili i pretvorio se u kompaniju s mnogo neprijatelja. Mnogi povlače paralele – piše New York Times - s Microsoftom, a sam većinski vlasnik i jedan od osnivača Bill Gates izjavio je u proljeće u jednom interviewu kako je "Google najviše nalik nama od svih koji su nam bili konkurencija".

Christian Science Monitor donosi tekst o novom trendu u američkim domaćinstvima – uređenju garaža i njihovom korištenju za druge svrhe, a ne za čuvanje automobila. Sve veći broj kućevlasnika polako pretvara posljednji bastion domaćeg nereda u nove prostore reda i čistoće. Uz pomoć priručnika, profesionalnih organizatora prostora i specijaliziranih dućana za uređenje garaža, ovi kućevlasnici stvaraju nešto što postaje posljednji statusni simbol – "garaža izlog". Čak se i rječnik mijenja – piše Christian Science Monitor - ali ipak, bespotrebni predmeti za koje nema mjesta u kući ostavljaju se ipak, na kraju, u garaži.

Kosilice za travu, oprema za čišćenje snijega i kampiranje, palice za golf, vrtni pribor i bicikli konkuriraju u većini garaža obiteljskim automobilima. Kako se procjenjuje, u Americi ima oko 69 milijuna garaža, koje su dio stambene jedinice. Bostonski list navodi riječi Barryja Izsaka, autora knjige Organizirajte svoju garažu u kratkom vremenu koji kaže kako je ironično da jedna prostorija u kući, čija se vrata svakodnevno otvaraju i koju cijeli svijet može vidjeti, bude tako neugledna, slabo korištena i zapuštena. On dodaje da "ne postoji pravi i krivi način kako organizirati garažu": Važno je da stvorite sustav koji je vama dobar i da ga se držite – navodi riječi Barryja Izsaka Christian Science Monitor.

XS
SM
MD
LG