Linkovi

Film tjedna: Dukes of Hazzard


Ako se radi o jarko narančastom Dodge Chargeru iz 1969. i dvojici bezbrižnih mladića u njemu onda to moraju biti "General Lee" i bratići Duke u svojim uobičajenim nepodopštinama u seoskom okrugu Hazzard, u Georgiji. Serija "Dukes of Hazzard" prikazivala se na američkoj televiziji od 1979. do 1985, a glavna joj je značajka bila brza akcija uz dosta 'slobodnijih' šala. U novoj filmskoj verziji, u ulozi Lukea Dukea pojavljuje se Johnny Knoxville – zvijezda kontroverzne serije MTV-ja "Jackass" -, dok Seann William Scott – znan kao Stifler iz komedije "American Pie" – glumi njegovog rođaka Boa Dukea. Poput gotovo svakog tko se pojavljuje u ovom filmu i Scott je pun toplih sjećanja na televizijski original, ali priznaje da je filmskom projektu pristupio s dosta

"Bio sam veliki obožavatelj serije kad sam bio dječak, ali ju od tada dugo nisam vidio. Kada se počelo pričati o ovom filmu, mislio sam si da sam vidio toliko televizijskih stvari pretvorenih u film od kojih mi se nijedna nije svidjela da niti ovo neće ispasti dobro. No, pročitao sam scenarij i svidio mi se, a nakon razgovora s redateljem stvarno sam se i zagrijao za ulogu Boa – želio sam biti lik koji vozi 'Generala Leeja'."

Naravno, uz bratiće Duke, tu je i njihova vrlo zgodna sestrična Daisy Duke, koju – u svojem filmskom debiju - tumači pop zvijezda Jessica Simpson.

"Odrasla sam u Teksasu, tako da sam puno puta gledala reprize originalne serije. S bratićima i sestričnama sam se igrala te serije i svaki put sam bila Daisy Duke. Sada sam liku Daisy htjela dati malo više od toga da bude samo slatka i seksi Južnjakinja."

Holivudsku produkciju posljednjih zatrpavaju filmovi adaptacije negdašnjih uspješnih televizijskih serija, koji nisu uspjeli kod gledatelja izazvati željeni uspjeh. "Honeymooners" i "Bewitched" najnoviji su primjeri takvog trenda. No, producent Bill Gerber vjeruje da će "Dukes of Hazzard" nadići samu nostalgiju i naći publiku i kod današnje mladeži.

"Mnogo toga se vrti oko buntovnog duha bratića Duke i međusobnog odnosa glavnih likova: oni su si vrlo bliski i uzajamno solidarni, a obojica bratića se zaštitnički odnose prema svojoj sestrični Daisy. No, najviše mi se sviđa što se uspijevaju izvući iz svojih nepodopština zahvaljujući zdravom razumu i snalažljivosti."

Film "Dukes of Hazzard" režira Jay Chandrasekar, a u ostalim se ulogama pojavljuju Burt Reynolds kao glavni neprijatelj Dukeovih, Boss Hogg, te country zvijezda Willie Nelson kao Ujak Jessie. Osim likom, Nelson se pojavljuje u filmu pjesmom "Good Ol' Boys".

XS
SM
MD
LG