Linkovi

Queen Latifa nakon osam godina ponovno na turneji po Americi


Pjevačica i glumica Queen Latifah, dobitnica Grammya i kandidatkinja za Oscara, ovog je vrućeg ljeta jako zauzeta. Nakon osam godina, ponovo je na američkoj turneji, a istovremeno predvodi feminističku kampanju na državnoj razini, pozivajući žene diljem Amerike na sudjelovanje u projektu “Samopouzdanje”.

Queen Latifah jako veseli prilika da ponovo nastupa uživo. Ona kaže da njenu najnoviju turneju karakteriziraju festivalska atmosfera, kvalitetni ženski glasovi te jedinstvena mješavina jazza, hip-hopa, R&B-a, i rapa. "Turneja nosi naziv 'Sugar water festival', a uz mene nastupaju Erykah Badu, Jill Scott i Floerty. Završni nastup imat ćemo u Los Angelesu u Greek Theatru 10-og kolovoza, predmda je moguće da ćemo dodati još koncerata, jer su svi do sad bili rasprodani."

Queen Latifu često nazivaju prvom ženskom zvijezdom rap glazbe. Porijeklom iz New Jerseya, prema mnogima ona je krajem osamdesetih i početkom devedesetih utrla put ženskim hip-hop izvođačima. Ubrzo nakon što se etablirala kao pjevačica, počela je i glumačku karijeru, kako televizijsku tako i filmsku. Na nastup u filmu Chicago nominirana je za nagrade Golden Globe i Oscar.

Tijekom godina i kroz različita iskustva, kaže ona, došla je do spoznaje da osjećaj samopouzdanja pogonska sila njene karijere: "Nisam uvijek bila sigurna u sebe i kad god mi je manjkalo samopouzdanja tad bi donosila loše odluke koje bi poslije skupo plaćala. To me je brzo naučilo da trebam imati pozitivan stav i fokusirat se na ono što je dobro."

Da bi potakla mlade žene na više samopouzdanja, Queen Latifa ih je pozvala da nominiraju svoje uzore za prvu godišnju nagradu projekta “Samopouzdanje” – nacionalnu kampanju koju sponzorira odjevna kuća Curvation specijalizirana za modu za punašnije žene.

Također, u pjesmama Queen Latifae ženska emancipacija je česta tema. Pjesmom Unity – Jedinstvo Queen Latifah završava svoje nastupe, te kaže da poslije koncerta u razgovoru s ženama iz publike često čuje da ih je ta pjesma inspirirala na vođenje kvalitetnijeg i ispunjenijeg života.

AUDIO: UNITY…

XS
SM
MD
LG