Linkovi

Rekordni profiti Lockheed Martina i Texas Instrumentsa


Najveći dobavljač za američku vojsku korporacija Lockheed Martin prijavila je povećanje profita u drugom kvartalu za čak 56 posto. Svi segmenti poslovanja ove kompanije bili su profitabilni, međutim, najveći profit je ostvaren na području informacijske tehnologije. U brojevima to izgleda ovako – čista zarada 461 milijun dolara, odnosno 1 dolar i 2 centa po dionici. Ukupni promet je u drugom kvartalu povećan za šest posto i iznosio je devet milijardi i 300 milijuna dolara.

Najveći svjetski proizvođač čipova za mobilne telefone korpoaracija Texas Instruments prijavila je za drugo tromjesečje povećanje zarade za 42 posto. Čisti profit 628 milijuna dolara, odnosno 38 centi po dionici, ostvaren je na ukupni promet od 3 milijarde i 240 milijuna dolara.

Profit telekomunikacijske kompanije Verizon porastao je za 19 posto u prošlom kvartalu i iznosio je 2 milijarde i 110 milijuna dolara, odnosno 75 centi po dionici. U istom razdoblju ukupni promet Verizona iznosio je 18 milijardi i 570 milijuna dolara, što je za 4,6 posto više negoli u istom razdoblju prošle godine.

XS
SM
MD
LG