Linkovi

Gradonačelnici srditi na Michaela Chertoffa


Dnevnik Washington Post da su gradonačelnici najvećih američkih gradova srditi na Michaela Chertoffa, ministra domovinske sigurnosti koji je izjavio da gradovi sami moraju platiti za anti-terorističke mjere sigurnosti u javnom prometu.

'Savezna je vlada platila za jačanje sigurnosti u zračnom prometu jer je to važniji prioritet' – izjavio je Chertoff. Zbog čega je sigurnost u zraku za Washington važnija od sigurnosti na cestama ili u podzemnim željeznicama? Chertoff je dao ovo objašnjenje: 'Avion napunjen gorivom može ubiti 3 tisuće ljudi. Bomba u vagonu podzemne željeznice može ubiti 30 osoba. Ako razmišljate o prioritetima, koji problem prvo treba riješiti, onda ćete se potruditi da prvo spriječite istinsku katastrofu.'

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg je Chertoffovu izjavu prokomentirao ovim riječima: 'Chertoff je pametan čovjek, no ja mislim da ovdje griješi.'

******

Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger proteklih je dana bio pod snažnim pritiskom da prekine svoje poslovne odnose s dva fitness magazina, koji su ga plaćali milijun dolara godišnje.

Guverner – bivši svjetski prvak u body-buildingu - je jednom mjesečno objavljivao kolumnu u jednom od magazina, te je svojim idejama pomagao u uređivanju lista.

No, otkriven je sukob interesa – piše list San Francisco Chronicle. Časopisi naime reklamiraju razne nutricionističke dodatke hrani koji sportašima navodno pomažu u postizanju boljih rezultata. Te prehrambene proizvode je kalifornijski školski sistem – na poticaj guvernera – zabranio svojim učenicima-športašima.

'Schwarzenegger se na početku svog mandata, uz mnogo pompe, odrekao guvernerske plaće od 175 tisuća dolara. Bolje bi bilo da plaću prima, a da se odrekne ovakve zarade' – prokomentirao je slučaj jedan lokalni demokratski političar, čija stranka sve žešće kritizira Arnolda Schwarzeneggera.

XS
SM
MD
LG