Linkovi

U knjižare stigao novi Harry Potter


Danas je, tocno u ponoc, u knjižare u desecima zemalja stigao šesti nastavak iz serijala o carobnjackom šegrtu Harryju Potteru - 'Harry Pottar and the Half-Blood Prince'.

Pred knjižarama u Sjedinjenim Državama, Britaniji i mnogim drugim zemljama jucer su se vec poceli stvarati redovi mladih i onih nešto starijih obožavatelja Harry Pottera. Pocetak prodaje u knjižarama obicno prati i mali party s prigodnim programom.

Od 1997. godine, kada je izašla prva knjiga o pustolovinama Harryja Pottera i njegovih prijatelja u školi carobnjaštva Hogwarts, djela spisateljice J.K. Rowling prodala su se u 270 milijuna primjeraka i prevedena su na 62 jezika. J.K. Rowling je na Harryju Potteru zaradila oko milijardu dolara, što ju cini najbogatijom ženom u Britaniji.

No, uspjeh nije prošao bez kritika. Najnovija je ona pape Benedikta, koji je prije dvije godine – u doba dok je bio visoki dužnosnik Vatikana – izrazio zabrinutost zbog toga što knjige o Harryju Potteru 'kod mladih dovode do slabljenja kršcanskih osjecaja.'

XS
SM
MD
LG