Linkovi

Hollywoodu konačno svanulo


Protekli vikend je prodajom kino ulaznica u Americi utrženo oko 149 milijuna dolara, od čega 56 milijuna donosi «Fantastična četvorka». Za isti vikend prošle godine, kinodvorane su zabilježile zaradu od 148.3 milijuna dolara.

Time je filmska industrija preokrenula 19-tjedni trend pada u zaradama, najviše zahvaljujući neočekivanom interesu za «Fantastičnom četvorkom». Naime, ovaj film je zaradio 15 milijuna dolara više nego što su filmski kritičari očekivali. Prema internetskoj stranici RottenTomatoes.com, svega je 27% filmskih kritičara smatralo ovaj film izglednim.

«Čini mi se da kritičari više ne predstavljaju glas javnosti», kaže Hutch Parker, voditelj produkcije u 20th Century Fox, izdavača filma. «Oni jednostavno ne razumiju da publika ponekad jednostavno želi zabavni film uz kokice.» «Čini mi se da se publika zasitila intenziteta i napetosti filmova poput Zvjezdanih ratova, Batman: početak ili Rat svijetova», dodaje Parker.

«Redatelj Fantastične četvorke Tim Story zna kako napraviti zabavan film, a to je ono što je publika tražila», kaže Avi Arad, voditelj Marvel Studios i dodaje: «Vidio sam kako su gledatelji izlazili nasmiješeni iz kinodvorana»

XS
SM
MD
LG