Linkovi

Cathay Pacific, najkvalitetniji avioprijevoznik na svijetu


Londonska tvrtka Skytrax godinu je dana provodila anketiranja putnika – njih ukupno više od 12 milijuna iz 94 zemlje – s ciljem utvrđivanja kvalitete pojedinih avioprijevozničkih kompanija. Čisti je pobjednik "Cathay Pacific", avioprijevoznik iz Hong Konga, koga većina Amerikanaca i Europljana upoznaje tek na dugim putovanjima za Aziju. Vrijedi istaknuti da niti američki ni europski avioprijevoznici nisu baš najbolje prošli.

Među deset najboljih nema nijedne američke kompanije, a iz Europe svoje je ime osvjetlao jedino "British Airlines", petim mjestom. Četvrti je australski "Quantas", a svi su ostali azijski ptrijevoznici koji očito putnike čine mnogo sretnijima. Među najjeftinijima, najbolje su plasirani američki JetBlue, njemački Air Berlin i australski Virgin Blue.

U Europi, još su pri vrhu jeftinih-a-dobrih španjolski Vueling i britanski EasyJet. U skupljoj kategoriji, pri regionalnom vrhu su PGA Portugalia i finski Finnair. Od američkih prijevoznika jedino se Continental našao pri vrhu u nekim kategorijama, od ostalih ni traga.

XS
SM
MD
LG