Linkovi

NBA: Detroit u finalu protiv San Antonija


U paklenoj atmosferi u Miamiju, aktuelni prvak se izborio i za ovogodišnje finale.

Unatoč 27 pogodaka Shaquillea O'Neala, igri ozlijeđenog Dwaynea Wadea – i s pristojnim učinkom od 20 koševa! -, Pistonsi su bili u posljednjoj četvrtini nezaustavljivi. Richard Hamilton je proveo na parketu najveću minutažu: 48 minuta u kojima je ubacio 22 koša, uz 7 asistencija i 3 skoka. Rasheed Wallace je ubacio 20 koševa, a Chauncey Billups je imao 18 ubačaja, uz 6 skokova i 8 asistencija. Uz to, upravo su njegova ključna slobodna bacanja pružila Detroitu prednost u inače rezultatski gotovo potpuno izjednačenoj utakmici.

Ukupni rezultat: 88 prema 82 za gostujući Detroit, koji će tako igrati u finalu protiv San Antonio Spursa. Prve dvije utakmice se igraju u San Antoniju, a prva je na rasporedu u četvrtak, 9. lipnja.

Od ostalih vijesti iz sporta, dodajmo da je u nadmetanju za domaćinstvo olimpijade 2012. godine, Pariz postao favorit nakon jučerašnjeg izvješća Međunarodnog olimpijskog odbora, u kojemu je nahvaljen po svim kriterijima. Najbliže u pohvalama mu je došao London, dok je za New York i Madrid izražena zabrinutost oko nekoliko pitanja, a Moskva je iskritizirana zbog nedostatka detaljnijih planova. Britanski kladioničari Parizu daju šanse između 1prema 6 i 1 prema 4. Njujorške su šanse 33 prema 1, a moskovske 100 prema 1.

XS
SM
MD
LG