Linkovi

The Five Browns - jedna od najvećih mladih glazbenih atrakcija u SAD


Ime im je The Five Browns. Sestre i braća: Desirae, Deondra, Gregory, Melody i Ryan, između 19 i 25 godina starosti, sačinjavaju jednu od najvećih mladih glazbenih atrakcija u Sjedinjenim Državama. Njihov debi album pod naslovom “The Five Browns” nalazi se na vrhovima top lista - ali top lista klasične glazbe.

Svih pet studiralo je na glasovitoj newyorškoj glazbenoj školi Julliard. Popularnost sastava The Five Browns proširila se i do Bijele kuće - sastav je, naime, nedavno pozvan u Washington, da održi privatni koncert za prvu damu Lauru Bush.

Međutim, to nije njihova uobičajena publika. Kako izvještava Rob Sivak, sestre i braća Brown se nadaju da će njihove jedinstvene izvedbe klasične glazbe prihvatiti najbrže mladi.

Kompozicija "Bumbarov let" skladatelja Rimsky-Korsakova smatra se jednim od najzahtjevnijh djela pisanih za glasovir. Pokušajte zamisliti kakav je tek izazov izvedba te kompozicije s pedeset prstiju petorice glazbenika koji zajedno muziciraju.

Tako je to uglavnom i izgledalo u domu obitelji Brown u državi Utah gdje su djeca odrastala vježbajući od svoje treće godine starosti. Desirae Brown kaže da su članovi obitelji odrastali u harmoniji. "Ne samo da imaš sestre i braću koji također vježbaju klavir, već su to i tvoji najbolji prijatelji. Mi imamo toliko toga zajedničkog, u kući je uvijek bilo bučno. Imali smo pet glasovira pa se nismo morali svađati oko rasporeda vježbanja. Bilo nam je jako zabavno."

Članovi obitelji Brown pripadnici su konzervantivne mormonske vjere. U Utahu njihov je način života bio dosta drugačiji od onog s kojim su se suočili po preseljenju u New York na studije. U New Yorku obitelj Brown počela je nastupati kao komorni ansambl izvodeći svoje neuobičajene aranžmane za pet klavira. Upravo ta djela, kao i četveroručne te solo izvedbe kompozicija Leonarda Bernsteina, Claude Debussyja, Rimsky-Korskaova, Edwarda Griega, nalaze se na njihovom debi albumu nazvanom The Five Browns, koji je jedan od najbolje prodavanih izdanja klasične glazbe u Americi.

Mladi klavirski kvintet nalazi se trenutno na turneji po Sjedinjenim Državama.

AUDIO:West Side Story..

XS
SM
MD
LG