Linkovi

Bivši Nixonovi suradnici 'šokirani i bijesni' otkrićem 'Dubokog grla'


Pomoćnici pokojnog predsjednika Richarda Nixona šokirani su i bijesni nakon vijesti da je dužnosnik FBI-ja Mark Felt, koji je početkom sedamdesetih bio drugi čovjek Saveznog istražnog ureda, izvor povjerljivih informacija koje su dovele do predsjednikove ostavke.

Mark Felt, izvor povjerljivih podataka novinara Washington Posta, koji su otkrili Aferu Watergate, bio je poznat pod konspirativnim nadimkom 'Duboko grlo'.

Bivši Nixonov pisac govora, novinar i sam predsjednički kandidat, Pat Buchanan, nazvao je Felta "izdajicom". Više savjetnik u Nixonovoj Bijeloj kući Charles Colson rekao je "da razumije zašto je gospodin Felt otkrio tajne", međutim, dodaje da je "svoja otkrića o skandalu Watergate trebao izraziti izravno".

Bivši glavni odvjetnik Bijele kuće John Dean dovodi u pitanje da je Mark Felt bio jedini izbor Washington Posta za informacije o ovoj aferi, zbog koje je 1974. Richard Nixon podnio ostavku. Gospodin Dean kaže da "ne shvaća kako je bivši zamjenik direktora FBI-ja uopće imao vremena za organiziranje tajnih sastanaka s novinarima".

Mark Felt je sve ove godine poricao da je on "Duboko grlo", međutim, mnogi novinari i osoblje administracije sumnjali su baš na njega.

XS
SM
MD
LG