Linkovi

Dreamworks distributer novog filma Woodyja Allena


Redatelj Woody Allen našao je američkog distributera za svoj novi film Match Point, triler o "mračnim ljudskim odnosima", koji je bio među najhvaljenijim filmovima na nedavnom filmskom festivalu u Cannesu.

Kompanija DreamWorks kupila je za četiri milijuna dolara prava za prikazivanje u Sjedinjenim Državama. Ista filmska kuća u proteklih je nekoliko godina otkupila prava za tri Allenova filma.

Woody Allen je izjavio da je oduvijek imao poštovanje prema ljudima koji rade u DreamWorksu i njihovom entuzijazmu glede njegovih filmova. "Siguran sam da sam izabrao pravu kompaniju za distribuciju svog filma" – rekao je popularni redatelj.

Match Point je prvi film koji je Allen snimio u Engleskoj, a u naslovnoj ulozi igra Johnatan Rhys Meyers. On glumi mladog instruktora tenisa koji se bogato oženi. U filmu također glume Scarlett Johansson, Emily Mortimer, Matthew Goode i Penelope Wilton. Nakon prikazivanja u Cannesu, film je uočila direktorica marketinga DreamWorksa Terry Press, koja ga je potom predložila suosnivaču DreamWorksa i također popularnom redatelju Stevenu Spielbergu.

Inače agent Woodyja Allena je isprva film pokušavao prodati distributerima za 10 milijuna dolara, međutim nije naišao na zainteresirane distributere u sjevernoj Americi.

XS
SM
MD
LG