Linkovi

15-godišnja Bugarka izbacila Venus Williams


Venus Williams je učinila mnogo da bi pobijedila samu sebe, a petnaestogodišnja Sesil Karatančeva se pobrinula za ostalo. Mlada Bugarka eliminirala je stariju sestru Williams u trećem kolu turnira za koji se ova nadala borbi za naslov. Nakon meča, Venus je priznala da nikada ranije nije čula za mladu tenisačicu koja je prošle godine odnijela juniorski naslov na Roland Garrosu, a sada je rangirana na 98. mjesto.

Lindsay Davenport je prevladala po jakoj vrućini do sada najtežu protivnicu, Virginiju Razzano. No, u četvrtom ju kolu čeka Kim Clijsters, dva puta finalistica Roland Garrosa, koja je u njihovih šest međusobnih mečeva do sada svaki put odnijela pobjedu. Za Davenport, ovaj turnir na zemljanim terenima jedini je Grand slam naslov koji još nije osvojila.

U muškoj konkurenciji, Rafael Nadal je eliminirao svog vršnjaka Richarda Gasqueta, mladu zvijezdu francuskog tenisa, odnijevši tako pobjedu u 20. meču za redom. Njegov slijedeći protivnik je opet Francuz, Sebastien Grosjean, koji je preživio četiri sata meča protiv 16. nositelja Radeka Stepaneka. Prvi nositelj turnira Roger Federer pobijedio je Fernanda Gonzalesa, a čeka ga meč protiv Carlosa Moye.

XS
SM
MD
LG