Linkovi

Niti jedan Amerikanac u trećem kolu Roland Garrosa


Andy Roddick po peti puta – u isto toliko pokušaja – nije uspio proći kroz prvi tjedan Otvorenog prvenstva Francuske, na terenima Roland Garrosa, u Parizu. Protiv Argentinca Josea Acasusa, Roddick nije iskoristio dva seta prednosti, te je u pet setova ispao u drugom kolu. Najbolji Roddickov plasman u pet godina bilo je treće kolo, 2001. godine. Već drugu godinu za redom u trećem kolu Roland Garrosa nema niti jednog Amerikanca.

Justine Henin-Hardenne, koja je favoritkinja turnira i pobjednica 2003. godine, nije se dala usporiti najnovijim zdravstvenim nedaćama: premda joj je zatrebala medicinska pomoć zbog bolova u leđima, plasirala se u treće kolo pobijedivši Virginiju Ruan Pascual u dva seta. Eventualna protivnica Henin-Hardenne u četvrtfinalu, Marija Šarapova, u dva je seta eliminirala mladu Francuskinju Aravane Rezai, dok je treća nositeljica Amelie Mauresmo svojoj sunarodnjakinji Alizi Cornet prepustila samo dva gema.

Možda tek marginalne veze sa sportom ima vijest da bi se jedan od najboljih igrača golfa u svijetu mogao naći ovjekovječen u – maslacu! Na velesajmu u Iowi, ovog ljeta, vlasnica jedne mljekarske farme planira umjesto uobičajene skulpture krave od maslaca – u prirodnoj veličini! – napraviti putrenu verziju Tigera Woodsa. Za sada sve još ovisi o pristanku samog Woodsa.

XS
SM
MD
LG